15. 10. 2020, 13:08

Med prejemniki prestižne evropske nagrade Belma tudi slovenska založba

Sedijo: dr. Marina Rugelj, Vanja Jovićević, dr. Alenka Kepic Mohar, Aleksandra Lutar Ivanc; Stojijo: dr. Vida Manfreda Kolar, Darija Peternelj, Hema Vasle, dr. Alenka Rot Vrhovec, Tihana Kurtin Jeraj, Barbara Jenko, Vanja Potočar; Manjkata: mag. Alenka Lukaček, Simona Gomboc

Mladinska knjiga

V sklopu frankfurtskega knjižnega sejma so včeraj razglasili prestižne nagrade BELMA za najkakovostnejša učna gradiva, ki nastanejo v državah Evrope.

V kategoriji učnih gradiv za otroke do 7. leta starosti je srebrno nagrado dobil celovit komplet učnih gradiv za prvošolce Moj Nande 1, ki je izšel pri Mladinski knjigi. Po mnenju mednarodne žirije strokovnjakov so nagrajena gradiva model, ki bi mu morala slediti ostala učna gradiva v Evropi.

Izobraževalni komplet Moj Nande 1 vsebuje samostojne delovne zvezke za vse tri temeljne predmete: slovenščino, spoznavanje okolja in matematiko. Učno gradivo v središče postavlja gibanje, igro, ustvarjalnost, učenje na podlagi lastnih izkušenj, aktiven pouk in dinamiko. Tiskana gradiva dopolnjuje digitalna podpora z interaktivnimi nalogami na izobraževalnem portalu Mladinske knjige ucimse.com, ki je pred kratkim dobil visoko mednarodno priznanje Comenius-EduMedia-Award 2020.
Mladinska knjiga

Novo linijo sodobnih učnih gradiv za 1. razred, ki uvaja sveže didaktične pristope in upošteva razvojne potrebe otrok, je razvila izjemna avtorsko-uredniška ekipa iz Mladinske knjige v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki ter 96 učitelji evalvatorji.

Izjava urednice Tihane Kurtin Jeraj:

"Prestižna mednarodna nagrada Belma nas je potrdila v prepričanju, da učenci potrebujejo sodobna učna gradiva, ki upoštevajo in zadovoljujejo njihove razvojne in učne potrebe. Uvajanju učenja z gibanjem in skozi igro smo dodali še vsebine, ki učencem omogočajo razvoj in krepitev miselnih in ustvarjalnih zmožnosti. Vse to omogoča učiteljem raznolik, aktiven in dinamičen pouk, učencem pa usvajanje novih znanj na način, ki jim je najljubši – skozi aktivnosti in igro. Učni komplet Moj Nande 1 je plod tesnega sodelovanja z izjemno avtorsko skupino, zunanjimi strokovnjaki in številnimi učitelji, ki so z nami delili svoje strokovno znanje in bogate izkušnje ter tako prispevali k pomembni zgodbi o uspehu."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.