22. 2. 2019, 11:37 | Vir: STA

Medicinska sestra iz trboveljske bolnišnice s ponarejeno diplomo

Nebojša Tejić/STA

Po primeru iz izolske bolnišnice se je pojavil nov primer ponarejene diplome v slovenskem zdravstvu. Pred mesecem dni je namreč medicinsko sestro s ponarejeno diplomo razkrilo tudi vodstvo trboveljske bolnišnice. Da nekaj ni prav, je ugotovila kadrovska službe bolnišnice, ko je preverjala predložene dokumente, poroča spletni portal 24ur.com.

Med pregledom so odkrili, da se žig z diplome kar izbriše in da taka listina ne more biti pristna. Ugotovili so, da je bila diploma ponarejena in da ženska nikoli ni končala študija.

Odkrili so jo januarja letos, vse skupaj pa je trajalo le dober mesec. O tem so takoj obvestili policijo in tudi zbornico zdravstvene in babiške nege, ki vodi register diplom in šolanj, ko gre za medicinske sestre. Tam so povedali, ne le da nimajo dokumenta o diplomi te medicinske sestre, niti nimajo podatkov, da bi dosegla vsaj srednjo zdravstveno izobrazbo.

V Trbovljah sicer mirijo, da medicinska sestra ni delala z bolniki.

V Splošni bolnišnici Izola pa je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete. Njen mentor je opazil, da ima pomanjkljivo znanje, in obvestil zdravniško zbornico. Policija o zadevi zdaj vodi predkazenski postopek.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.