5. 7. 2020, 13:22 | Vir: STA

Mehika se je z novimi okužbami dvignila na peto mesto neslavne lestvice na svetu

profimedia

V Mehiki, kjer se je z novim koronavirusom doslej okužilo 250.000 ljudi, je v soboto število mrtvih zaradi covida-19 preseglo 30.000, s tem pa je ta država postala peta najbolj prizadeta v pandemiji po številu smrti. Tudi v Braziliji, kjer so zabeležili skoraj 38.000 novih okužb, se virus še naprej hitro širi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Število na novo okuženih se je v Mehiki soboto na dnevni ravni povečalo za 6.914, kar je rekorden dnevni porast. V Mehiki so doslej potrdili 252.165 primerov okužbe.

"Do danes je umrlo 30.366 ljudi, ki so bili pozitivni na covid-19," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil direktor oddelka za epidemiologijo na mehiškem zdravstvenem ministrstvu Jose Luis Alomia.

Država s 127 milijoni prebivalcev je že preteklo sredo po številu umrlih zaradi covida-19 prehitela Španijo, zdaj pa tudi Francijo.

Konec maja so zdravstvene oblasti v Mehiki napovedale, da bi se lahko, če ne bodo sprejeti ukrepi za zajezitev širjenja virusa, število smrtnih žrtev v državi povzpelo na približno 30.000. Najhuje prizadeta je prestolnica, vendar so tamkajšnje oblasti kljub temu v začetku julija začele rahljati ukrepe in odpirati gospodarstvo.

V Braziliji so v soboto potrdili 37.923 novih primerov okužbe in več kot tisoč mrtvih v enem dnevu. V tej državi se je od začetka pandemije okužilo več kot 1,5 milijona ljudi, po uradnih podatkih pa jih je umrlo 64.265.

Najbolj prizadeta država na svetu v pandemiji so ZDA, sledijo ji Brazilija, Velika Britanija, Italija in Mehika.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.