1. 8. 2018, 07:41 | Vir: STA

Mehika: V letalski nesreči 49 ranjenih

Profimedia

Potniško letalo embraer 190 družbe Aeromexico je v torek padlo na tla med poskusom vzleta sredi neurja z letališča v Durangu na severu Mehike, vendar ni bilo previsoko in mehiške oblasti poročajo, da so preživeli vsi potniki in člani posadke na krovu, čeprav se je letalo kmalu po padcu na tla vnelo.

Letalo se je dvignili z vzletne steze, kmalu zatem padlo na bližnji travnik in ostalo bolj ali manj nepoškodovano dokler ni izbruhnil požar.

Guverner države Durango Jose Aispuro je uvodoma tvitnil, da je potrjeno, da ni nobene žrtve, kasneje pa je dodal, da še vedno preverjajo pogorišče trupa letala, da se povsem prepričajo. Po njegovih besedah so v bolnišnico prepeljali 49 oseb. Večina potnikov je iz letala odtavala po svoje.

Uvodne izpovedi prič so zmedene in še ni jasno ali je letalo v bistvu le zdrsnilo s steze ali se malce dvignilo in padlo na trebuh poševno tako, da je tla najprej zadel nos letala. Glede na to, da naj bi najtežje poškodbe utrpel pilot, je slednja razlaga bolj verjetna. Vse priče pa so soglasne v tem, da je bil poskus vzleta opravljen v neurju s točo. Mehiške oblasti so sporočile, da je bilo na krovu letala na poti iz Duranga proti prestolnici Ciudad de Mexico 97 potnikov in štirje člani posadke.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.