28. 12. 2020, 08:52 | Vir: STA

Trump tvita, da se Melaniji godi krivica, ker je premalokrat na naslovnicah modnih revij

Shutterstock
Trump tvita, da se Melaniji godi krivica, ker je premalokrat na naslovnicah modnih revij (foto: Shutterstock)

Predsednik ZDA Donald Trump je konec tedna objavil tvit desničarskega medija Breitbart, ki kritizira elitistične snobe modnih medijev, ker na svoje naslovnice niso uvrstile najelegantnejše prve dame v zgodovini Amerike. Trump je dodal, da je Melania največja vseh časov, modne revije pa da so lažne novice. 

Trumpovi podporniki so opazili, da prve dame ZDA ni veliko na naslovnicah ameriških revij, za kar naj bi bila kriva liberalna opredelitev večine ameriških medijev, ne pa to, da se prva dama pač ni veliko pojavljala v javnosti, kaj šele, da bi dajala intervjuje.

Trumpovi podporniki menijo, da se Melanii godi krivica ob dejstvu, da je bila njena predhodnica Michelle Obama v dveh mandatih na 12 naslovnicah revij. Trikrat tudi na naslovnici slavne modne revije Vogue. Pri reviji Vogue je odločitev politična, kar je priznala tudi urednica Anna Wintour že aprila 2019 v pogovoru za CNN. "Moraš se postaviti za to, v kar verjameš," je dejala.

To, da ni na naslovnici revije Vogue, je očitno motilo tudi Melanio Trump. V telefonskem pogovoru z nekdanjo prijateljico Stephanie Winston Wolkoff se je julija 2018 pritožila, da je za eno od izdaj revije položaj gostujoče urednice dobila Beyonce, ki je najela temnopoltega fotografa. Winston Wolkoff je ta pogovor skrivaj posnela in kasneje objavila.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.