21. 8. 2018, 15:23 | Vir: STA

Melania Trump proti spletnemu nadlegovanju: Upoštevajte ideje otrok glede tega!

profimedia
Melania Trump proti spletnemu nadlegovanju: Upoštevajte ideje otrok glede tega! (foto: profimedia)

Prva dama ZDA Melania Trump je danes tehnološka podjetja pozvala, naj bolj prisluhnejo idejam in skrbem otrok na področju nadlegovanja na spletu.

"V današnji globalni družbi so družbeni mediji neizogiben del vsakdanjega življenja naših otrok. Lahko so uporabljeni na številne pozitivne načine, lahko pa so tudi uničevalni in škodljivi, če so napačno uporabljeni," je povedala na ministrstvu za zdravje.

Tehnološka podjetja je tako pozvala, naj bolj prisluhnejo predlogom otrok. "Večina otrok se bolj zaveda prednosti in slabosti družbenih medijev kot nekateri odrasli," je dejala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

V Sloveniji rojena prva dama, ki sicer redko spregovori v javnosti, je maja sprožila pobudo za pomoč otrokom, ki nosi naslov Bodi najboljši (Be Best). Gre za kampanjo osveščanja glede družbenih medijev, mamil in splošne dobrobiti otrok.

Njena prizadevanja večinoma zasenčijo izjave njenega soproga, ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki z različnimi žaljivkami napada svoje nasprotnike. Z davkoplačevalskim denarjem financirane odvetnike in tožilce, ki preiskujejo rusko vpletanje v predsedniške volitve leta 2016, je denimo davi označil za "nacionalno sramoto".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.