Nika Vajnhandl | 1. 4. 2022, 12:16

Si je to zaslužila? Po 18 letih so jo vrgli čez domači prag

Profimedia

Kaj menite o tej potezi muzeja? Meščani so razburjeni!

Dubrovčane je ujezila poteza tamkajšnjega muzeja, katerega vodstvo je z dvorišča knežjih dvorov, kjer imajo prostore, umaknilo domek, v katerem je zadnja leta prebivala ljubljenka Dubrovnika in njegovih stanovalcev – muca Anastazija.

Ljubljenka domačinov

18-letna mačka nikoli nikomur ni storila nič žalega. Prav nasprotno, zelo rada se crklja in razvaja. Mnogi obiskovalci muzeja so namreč prav zaradi Anastazije muzej ocenili z zelo visoko oceno, zdaj, ko je direktorica muzeja izgnala muco, pa je ocena muzeju na Facebooku padla na 1,9.

Ljubitelji živali in lokalno prebivalstvo so bili ob novici, da muci ni več dovoljen dostop do knežjih dvorov, zgroženi.

Menijo, da je muzej za njo neprimeren dom

Takoj so sprožili akcijo in mački izdelali novo hiško, še lepšo in večjo, ki so jo postavili ob vhod v muzej, poroča portal 24ur.

Hiško je v stilu arhitekture starega mesta izdelal dubrovniški arhitekt Srđan Kera. A je tudi ta hiška pred dvema dnevoma izginila, saj je vodstvo muzeja odločilo, da sta tudi ta domek in njegova lokacija ob vhodu v muzej neprimerna, poročajo.

Kljub številnim naporom domačinov in ljubiteljev živali, da bi mački, ki jo imajo mnogi za dubrovniško maskoto in turistično atrakcijo, vendarle dovolili bivanje na območju knežjih dvorov, si vodstvo muzeja nikakor noče premisliti, poroča portal 24ur.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ