23. 1. 2024, 11:11 | Vir: STA

Če ne gre, ne gre: uspešna slovenska smučarka končala kariero

Profimedia

Pojasnila je, zakaj ne vidi razloga za vztrajanje na belih strminah.

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je danes na družbenih omrežjih objavila zapis, s katerim je naznanila zaključek svoje športni poti, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. "Če ne gre, pač ne butaš z glavo skozi zid, ampak najdeš pot okoli," je danes 25-letna smučarka zapisala na Instagramu.

Oktobra 2022 je Hrovatova nepričakovano naznanila konec tekmovalne poti, nato pa je aprila lani prekinila športno upokojitev, se vrnila v tekmovalni pogon in znova postala del slovenske ženske reprezentance za svetovni pokal. Vseeno pa tudi letos ni začela sezone, zdaj pa je naznanila, da ponovno odhaja v tekmovalni pokoj. "Ne zdi se mi pomembno razpredati o mojih odločitvah," je zapisala v opisu pod sliko.

Je pa v komentarjih, kjer je tudi podrobneje opisala svojo športno pot, dodala, da so se med njenim hitrim vzponom začele težave s hrano, pot so ji prekrižale tudi številne zdravstvene težave. "Ostajam Meta in ti želim, da tudi ti, ki to bereš, uživaš v tem kar počneš in naj te ne bo strah, če se vmes kdaj zgodi ‘življenje’!" je dodala Meta Hrovat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meta Hrovat (@metahrovat)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol