21. 7. 2018, 16:54 | Vir: STA

Michael Cohen, bolj znan kot Borat, trn v peti Donalda Trumpa

profimedia

Ameriški predsednik Donald Trump je danes povedal, da je njegov nekdanji odvetnik Michael Cohen morda ravnal nezakonito, ko je posnel njun pogovor glede plačila nekdanji playboyevi zajčici. V svojem prvem neposrednem odzivu na petkovo poročanje časnika New York Times je ocenil, da sam ni naredil nič narobe.

"Nezaslišano je, da vlada vdre v odvetnikovo pisarno," je tvitnil Trump. "Še bolj nezaslišano je, da odvetnik snema svojega klienta - nezaslišano in morda nezakonito," je dodal. "Dobra novica pa je, da vaš najljubši predsednik ni storil nič narobe," je še zapisal, kot navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Časnik New York Times, ki se je skliceval na preiskovalne vire, je v petek poročal, da je Cohen posnel pogovor s Trumpom glede plačila nekdanji playboyevi zajčici Karen McDougal za molk o spolnem odnosu. Posnetek naj bi zasegel FBI med preiskavo odvetnikove pisarne v začetku leta.

Karen McDougal trdi, da je imela leta 2006 več mesecev razmerje s Trumpom. To naj bi se dogajalo kmalu potem, ko je Trumpova žena Melania rodila njunega sina Barrona. Za ameriško televizijo CNN je McDougalova povedala, da ji je Trump poskušal plačati za spolne odnose.

Trumpov sedanji odvetnik Rudy Giuliani je potrdil, da Cohenov posnetek dejansko obstaja. Vendar pa je dodal, da plačila nikoli ni bilo in da torej Trump ni storil ničesar nezakonitega.

Po pisanju časnika Wall Street Journal naj bi se pogovor med Cohenom in Trumpom iz septembra 2016 nanašal na nakup pravic za intervju, ki ga je McDougalova dala za drug medij in nato ni bil nikoli objavljen.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.