4. 12. 2019, 09:08 | Vir: STA

Milijarder Elon Musk se na sodišču zagovarja zaradi žalitev potapljača

profimedia

Elon Musk je v torek na sodišču v Los Angelesu zatrdil, da njegova opredelitev britanskega potapljača Vernona Unswortha s "pedo fantom" ni bila mišljena dobesedno in je bila le odgovor na nepotrebno potapljačevo žaljivko. Unsworth toži Muska za odškodnino, ker ga je ozmerjal s pedofilom.

Gre za prepir med odmevnim reševanjem 12 fantov in njihovega nogometnega trenerja iz poplavljene podzemne jame julija lani na Tajskem. Musk je reševalcem ponudil svojo podmornico, Unsworth pa je to zavrnil in tri dni po koncu uspešne reševalne akcije za CNN dejal, da si Musk le dela reklamo in naj si svojo podmornico vtakne nekam, kjer ga bo zabolelo.

Musk je odgovoril s tvitom, v katerem je Unswortha ozmerjal s pedo fantom, ta pa je to vzel kot opredelitev s pedofilom. Musk sicer zatrjuje, da je ta žaljivka nekaj povsem običajnega v Južni Afriki, iz katere lastnik vesoljskega podjetja SpaceX in proizvajalca električnih avtomobilov Tesla izvira.

Musk je na sodišču povedal, da je želel le pomagati otrokom, Unsworth pa ga je povsem po nepotrebnem napadel. "Užalil me je in sem ga pač užalil nazaj," je dejal Musk in dodal, da takrat še ni vedel, da je Unsworth vodja reševalcev, ampak je mislil, da je pač tam nek tip, ki ga žali brez razloga. "Domnevam, da me sam ni dobesedno nameraval sodomizirati s podmornico, tako kot tudi sam nisem dobesedno menil, da je pedofil," je dejal Musk.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.