Ž.A. | 8. 12. 2021, 16:18

Mimo vladnega odloka - ‘kuhančki’ in hrana vendarle na ljubljanskih stojnicah

Profimedia

Pravijo, da je Janković našel način za prodajo kuhančka. In res je. Od danes je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoča tržnična prodaja, tudi gostincem, je na novinarski konferenci sporočil direktor Ljubljanskih parkirišč in tržnice Andrej Orač. Po njegovih besedah je prepoved prodaje na ljubljanskih tržnicah nerazumljiva, saj gre za prodajo izdelkov, ki jih ponujajo vse leto. Preverite, kaj so ugotovili.

Na trgu se že širi vonj po hrani

Po Oračevih besedah je namreč nesprejemljivo, da na ljubljanski tržnici ne bi bilo mogoče prodajati stvari, ki jih ponudniki prodajajo celo leto. V to kategorijo se po njegovih besedah med drugim uvršča odprta kuhinja in prodaja tekstila, kar da ne spada pod sejemsko prodajo, ampak tržnično. Zato bodo gostincem na Pogačarjevem trgu omogočili prodajo.

Gostinci sicer ne vedo, kaj bo sledilo

Dobili so status tržnih prodajalcev, kar je tudi označeno na stojnicah, vendar gostinci ne vedo zagotovo, kaj bo sledilo.

Obiskovalci morajo upoštevati razdaljo, pri vseh pa preverjajo, ali izpolnjujejo pogoj PCT. Čez dan večjega obiska ni bilo, hiške pa so odprte do 22. ure zvečer. 

Janković kritičen

Po poročanju N1 je Janković kot nerazumljivo označil tudi pojasnilo vodje strokovne skupine za covid-19 Mateje Logar, da prodaja kostanja na stojnicah ostaja, saj “kostanj praviloma jemo in hodimo zraven”.

Več preberite na N1 Slovenija.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.