2. 4. 2021, 15:05

Minicity Ljubljana ponovno omogočil brezplačne spletne delavnice za vse otroke

Minicity Press

Spletne delavnice MinicityONLINE so zasnovane za otroke od 2. do 14. leta in so popolnoma prilagojene obisku Minicityja od doma. Otroci se prek spleta z animatorji podajo na avanture po več kot 40 tematskih kotičkih malega mesta, pri tem pa usvojijo znanja in krepijo svoje kompetence na različnih življenjskih področjih. Delavnice so primerne tako za posameznike, kakor tudi kot dopolnilo učnega načrta.

Nina Sešel, dipl. prof. razrednega pouka, nam je zaupala:

"Interaktivne online delavnice, ki jih pripravlja Minicity Ljubljana, so prava popestritev šolskega pouka. Združujejo gibanje, interaktivno predstavitev poklica in gospodarske dejavnosti, kreativnico in zaključno pravljico. Skozi online animacijo otroci krepijo svoje kognitivno znanje in povezujejo stvari, ki so se jih naučili v teoriji, s prakso. Ko jih opazuješ, vidiš, da se med delavnico izjemno zabavajo, ob tem pa tudi učijo. Minicity je poskrbel za celotno izkušnjo, saj učiteljem ponujajo velik nabor aktivnosti, med katerimi lahko izbirajo, obenem pa zajamejo vse gradnike učne ure, ki bi jo drugače izvedli v razredu, prav tako pa učitelj ob vsaki delavnici prejme tudi učne liste, s katerimi lahko preveri, kaj so se otroci naučili."

»Sodelovanje z družbeno odgovornimi podjetji, ki vse svoje aktivnosti usmerjajo v odličen pečat, ki ga puščajo s svojo blagovno znamko, omogoča, da zmeraj pomagamo staršem in otroke prevzamemo pod svoje okrilje s poučnimi spletnimi delavnicami, ki jih izvajajo naši izurjeni animatorji. Na tem mestu se moram ponovno zahvaliti podjetjem, ki kljub temu da se na svoji strani vsak po svoje borijo z epidemijo, vedno znova z navdušenjem podprejo naše aktivnosti. Brez njih vse skupaj ne bi bilo mogoče.,« je povedala Jasna Žaler Culiberg, ustanoviteljica Minicityja in direktorica razvoja poslovanja v Minicityju Ljubljana.

Podrobnosti o spletnih delavnicah in prijave so omogočene na povezavi.

Minicity Ljubljana, kreativno otroško mesto za otroke do 12. leta starosti in na prvem mestu družbeno odgovorni projekt, na več kot 1500 m2 površine v Dvorani A ljubljanskega BTC Cityja vsako leto obišče že prek 70.000 obiskovalcev, med katerimi so tudi organizirane skupine šol in vrtcev iz vse Slovenije. Didaktična igralnica v podobi majhnega mesta ponuja edinstveno priložnost praktičnega spoznavanja poklicev in pridobivanja vsakodnevnih veščin s pomočjo realnih rekvizitov, v pomanjšanih poslovalnicah resničnih ustanov in podjetij. Večkrat letno Minicity Ljubljana svoja vrata brezplačno odpre otrokom iz socialno ogroženih družin. Ekipa 50 večjezičnih animatorjev s pedagoškimi znanji ponuja dodano vrednost domačim in tujim obiskovalcem z otroki, pa tudi otrokom s posebnimi potrebami, ter ponuja tudi varstvo otrok. Redno gostijo predavatelje s področja vzgoje in didaktike ter nudijo informacijski splet za vzgojitelje, učitelje in nosečnice. Slednje so gostje že tradicionalnih dogodkov Okrogli trebuščki. Za podjetja pa Minicity predstavlja edinstveni medijski format za interaktivno predstavitev svojih storitev in izdelkov ciljni skupini družin. V snovanje njihovih programov, ki jih predajajo otrokom skozi interaktivne in poučne igre, so aktivno vpleteni pedagogi in psihologi, družino Minicity pa zaokroža že več kot 50 zasebnih in javnih podjetij, ki soustvarjajo njegovo vsebino. Otroci lahko v Minicityju Ljubljana obiščejo 47 različnih igralnih enot, aktivno sodelujejo v več kot 500 različnih delavnicah in spoznajo več kot 50 različnih poklicev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord