24. 4. 2021, 16:48 | Vir: STA

Minister Poklukar: Vsi smo utrujeni od pandemije. Ampak prosim vas, vzdržimo še malo.

Anže Malovrh/STA

Minister za zdravje Janez Poklukar pred prvomajskimi prazniki prosi prebivalce, naj vzdržijo še malo. "Upoštevajmo samozaščitne ukrepe, pazimo na svoje bližnje, cepimo se, ko smo poklicani," je pozval v izjavi za javnost.

Kot je navedel minister, so pred nami prazniki in lepo vreme, ko nas vleče nas ven in tudi prav je tako.

"Vsi smo ljudje, ki si želimo mirne in tople pomladi. Dovolite pa mi eno prošnjo, tudi sam sem človek, ki si resnično želim ponovno živeti brez maske, brez skrbi, ali bodo moji otroci lahko hodili v šolo ali bodo šolani doma, želim si izbrati, da grem lahko svobodno na morje, želim se mirno usesti z družino v restavracijo, želim videti prijatelje. Vsi smo utrujeni od pandemije. Ampak prosim vas, vzdržimo še malo," je pozval.

Kot je navedel, v Slovenijo prihajajo velike količine cepiva, cepljenje se intenzivira. "Vemo, da so cepiva učinkovita. Samo še malo vzdržimo, in vsi skupaj vplivamo na to, da se nam čim prej vrnejo nazaj naše življenje," je zapisal.

Tudi v Zdravniški zbornici Slovenije so ob začetku prazničnega tedna prebivalcem priporočali, naj ob sproščanju ukrepov še naprej upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.