3. 5. 2021, 11:04 | Vir: STA

Ministrstvo podaljšalo veljavnosti terminskih vozovnic IJPP

Nik Jevšnik/STA
Ministrstvo podaljšalo veljavnosti terminskih vozovnic IJPP (foto: Nik Jevšnik/STA)

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je s sklepom imetnikom dnevnih, tedenskih, mesečnih, polletnih in letnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) podaljšal veljavnost. Kot so obrazložili na ministrstvu, jih ti namreč zaradi omejitev niso mogli koristiti oziroma so jih koristili v zmanjšanem obsegu.

Na podlagi vladnega odloka o začasni prepovedi, omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Slovenije se od 1. februarja pouk izvaja po različnih modelih izobraževanja. Minister za infrastrukturo je v skladu s tem podpisal sklep, na podlagi katerega se podaljša veljavnost enotnih vozovnic.

Upravičencem, ki so imeli v času veljavnosti odloka veljavno mesečno subvencionirano vozovnico za mesec marec in april, se bo na podlagi ministrovega sklepa veljavnost vozovnice podaljšala. Upravičencem, ki so imeli v času veljavnosti odloka veljavno polletno in letno subvencionirano vozovnico, pa se zagotovi dobroimetje za čas, ko niso uporabljali javnega prevoza, so zapisali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.