24. 3. 2021, 18:28 | Vir: STA

Ministrstvo šole obvestilo o možnem načinu pouka v primeru slabšanja razmer

Profimedia

Ministrstvo za izobraževanje je osnovnim šolam poslalo okrožnico, naj se v primeru, da se bodo epidemiološke razmere poslabševale, pripravijo na šolanje po modelu C1. Po navedbah ministrstva slednje še ne pomeni, da se bo to dejansko zgodilo, ampak gre zgolj za informativno obvestilo, kakšen je možen scenarij, če se bodo razmere slabšale.

Iz okrožnice izhaja, da bo pouk v primeru poslabšanja epidemiološke slike potekal po tako imenovanem C1 modelu, ki so ga na ministrstvu pripravili skupaj z ravnatelji nekaterih osnovnih šol in zavodom za šolstvo. Model C1 predvideva, da bi se pouk v šolah nepretrgoma izvajal za učence od 1. do vključno 5. razreda, medtem ko bi se učenci od 6. do 9. razreda v šoli tedensko izmenjevali. Prvi teden naj bi bili v šolah učenci 8. in 9. razredov, medtem ko bi se učenci 6. in 7. razredov šolali na daljavo, naslednji teden pa bi se zamenjali.

Vlada bo sicer danes popoldne pretresala protikoronske ukrepe, za zdaj pa ni znano, ali se za šole obetajo kakšne zaostritve.

Po nekaj mesecih izobraževanja na daljavo so v sredini februarja v šole najprej odšli učenci prvih treh razredov, čez nekaj dni pa so jim sledili še učenci preostalih razredov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.