13. 7. 2020, 10:50

Mirko Štular (direktor Radia Slovenija) o tvitmacolah s floskulami, kot jih slišimo za prvim šankom

Nebojša Tejić/STA

Predlog sprememb medijske zakonodaje, ki je trenutno v javni razpravi, je svoj odziv dobil tudi v kolumni direktorja Radia Slovenije Mirka Štularja.

V kolumni, ki jo je zapisal za MMC RTV Slovenija, je razmišljal, zakaj ima RTV Slovenija po mnenju predsednika vlade slabo vodstvo in koliko je k temu doprinesel sam, pa tudi, kaj aktualni predlog sprememb medijske zakonodaje v resnici pomeni za RTV Slovenija:

"Razmišljam. Delam slabo, ker menim, da se RTV mora spremeniti, vendar ne s političnim kladivom v državni aparat, ampak v bolj agilno sodobno medijsko ustanovo. A s premislekom, vizijo in s sodelovanjem ustanovitelja, ki bi jo poskušal – bog ne daj – podpreti, ne pa populistično rušiti. Tistega ustanovitelja, Republike Slovenije, utelešene v vsakokratni vladi, ki se ne zaveda tega, da je upravitelj in garant javnega dobrega, svoje 'lastnine' pa se praviloma zave samo takrat, ko je treba kritizirati kritične vsebine v informativnem programu. Vse preveč zahteven se za tega upravitelja zdi razmislek, da se vsak 'lastnik do svojega podjetja' obnaša odgovorno, ima strategijo razvoja, ne pa strategije pokopa. Če pa že je tako, potem naj to vsaj jasno in glasno in naravnost pove, predstavi naj jo javnosti, ne pa da svojo strategijo kadrovsko propagandnih ambicij udejanja s tvitmacolami, napadi in kritikami, ki jih utemeljuje z enakimi floskulami, kot jih slišim za prvim šankom. Se je treba racionalizirati, ziher je še dovolj prostega teka, jih je preveč …!"

Vir: Kolumna Delam slabo na MMC RTV Slovenija

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.