1. 12. 2017, 16:23 | Vir: STA

Mister Furlanije je bil žrtev rasističnih žalitev

profimedia

Na lepotnem tekmovanju v furlanskem kraju Pordenone je bil za mistra Furlanije izbran 18-letni Senegalec Alioune Dioufe, ki je sicer tudi član videmskega košarkaškega kluba Udinese. 1,98 metra visok košarkar, ki že pet let živi v Čedadu, je pometel z domačo konkurenco. A njegova izvolitev je sprožila rasistične žaljivke na njegov račun.

Diouf, ki se še šola in po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA odlično govori tako italijansko kot furlansko, je na svetovnem spletu postal tarča rasističnih žalitev. Številni so mu tudi očitali, da ni primeren predstavnik furlanske moške lepote. Njegov menedžer Fabrizio Astolfi je tovrstno početje ostro obsodil.

"Košarkaško moštvo Udinese nima nobenih težav s temnopoltim igralcem. Zakaj so se sedaj obregnili ob lepotno tekmovanje? Italija je multikulturna. Naši otroci obiskujejo razred z otroki iz različnih dežel," je poudaril Astolfi.

Diouf, ki je odraščal pri rejniških starših, medtem ko njegovi starši ter še pet bratov in sester živi v Senegalu, je ob tem dejal, da doslej v Furlaniji še ni bil nikoli soočen z rasizmom. Najnovejše žalitve ga tudi niso vrgle iz tira.

"Moj cilj je, da mi izvolitev za mistra Furlanije odpre vrata manekenske kariere. Zelo rad bi se po modni pisti sprehodil za Guccija," je dejal Diouf, ki je z zmago za mistra Furlanije postal tudi najmlajši zmagovalec na tem lepotnem tekmovanju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.