11. 8. 2018, 13:18 | Vir: STA

Mlad mehanik letalske družbe Alaska Airlines je ukradel letalo, poletel do otoka Ketron in strmoglavil

profimedia

Na mednarodnem letališču v ameriškem Seattlu je eden od mehanikov v petek zvečer po krajevnem času ukradel prazno potniško letalo, z njim vzletel in kmalu zatem strmoglavil. Oblasti so izključile možnost terorizma. Moški je namreč že pred tem kazal samomorilske težnje, zato domnevajo, da se je hotel ubiti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Za zdaj še ni znano, ali je moški strmoglavljenje preživel.

Pristojne oblasti tudi še ugotavljajo, kako je 29-letnemu mehaniku družbe Alaska Airlines uspelo vzleteti z motornim letalom Bombardier Q400, ki lahko sprejme do 90 potnikov. Po incidentu so letališče zaprli za promet.

Takoj po vzletu sta letalo začeli zasledovati dve vojaški letali F15. Na amaterskem video posnetku, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih, je videti, kako je letalo naredilo luping, preden je strmoglavilo na redko poseljen otok Ketron. Strmoglavljenje je v gozdu povzročilo požar.

Oblasti so zelo kmalu izključile možnost, da je šlo za poskus terorizma. Moški je namreč v preteklosti kazal samomorilske težnje, zato domnevajo, da se je hotel ubiti. Med letom je imel zbegan pogovor s kontrolorjem letov, v katerem se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zdelo, da se opravičuje za svoje dejanje.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ