5. 5. 2021, 13:24 | Vir: STA

Mlada Malijka rodila deveterčke

Tamino Petelinšek/STA

Mlada ženska iz Malija je v torek rodila devet otrok. To je dva več, kot so ob pregledu z ultrazvokom med nosečnostjo ugotovili zdravniki. S tem je postala ena redkih žensk na svetu, ki so rodile zdrave deveterčke.

Nosečnost 25-letne Halime Cisse je presenetila tudi vodstvo te zahodnoafriške države, ki ji je ponudilo pomoč. Ko so zdravniki marca sporočili, da bo potrebovala posebno specialistično oskrbo, so ji oblasti uredile prevoz in zdravstveno oskrbo v Maroku, kjer je v torek rodila s carskim rezom.

Pred tem je dva tedna preživela v bolnišnici v malijski prestolnici Bamako, nato pa so jo prepeljali v Maroko, kjer so ji po posredovanju malijskega predsednika Baha N'Dawa nudili boljšo zdravstveno oskrbo.

"Novorojenčki - pet deklic in štirje dečki - ter njihova mati so dobro," je sporočila malijska ministrica za zdravje Fanta Siby.

Zdravniki so pričakovali, da bo Halime rodila sedem otrok, saj so tako pokazali pregledi z ultrazvokom v Maliju in Maroku, zato sta dva dodatna dojenčka, deček in deklica, vse presenetila.

Deveterčki so izjemno redki, večkratne nosečnosti pa pogosto spremljajo različni zdravstveni zapleti in pogosto se pripeti, da ne preživijo vsi otroci.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord