15. 6. 2021, 11:04 | Vir: STA

Mladeniča z območja Radelj ob Dravi s parkirišča odpeljala avtobus

Daniel Novakovič/STA

Policija je prejšnji teden obravnavala mladeniča, osumljena odvzema avtobusa s parkirišča v Radljah ob Dravi. Fanta sta ob vožnji trčila v drog javne razsvetljave, prometni znak in kovinsko ograjo ter pot nadaljevala po igrišču tamkajšnje osnovne šole, vse dokler se ni avtobus zagozdil na travnati površini, so sporočili s Policijske uprave Celje.
 

Kot so še zapisali na policiji, sta domačina 6. junija okoli polnoči odprla vrata enega izmed avtobusov ter ga spravila v pogon. Z vožnjo je prvi pričel 18-letnik, ki je po nekaj metrih trčil v drog javne razsvetljave.

Po tem je z vožnjo nadaljeval 20-letnik, ki je zapeljal čez drog in trčil v prometni znak. Nato je nadaljeval po peš poti, v smeri igrišča Osnovne šole Radlje ob Dravi, kjer je trčil še v kovinsko ograjo. Tudi po tem se mladeniča nista ustavila, pač pa sta z vožnjo nadaljevala po igrišču šole, vse dokler se avtobus ni zagozdil.

Policisti bodo oba zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila kazensko ovadili. Prav tako bodo zoper njiju uvedli prekrškovni postopek, saj sta avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj D kategorije. Pri vožnji je prišlo po oceni policije tudi do večje škode. Škoda je nastala tudi na avtobusu, ocenjena je na okoli 25.000 evrov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.