24. 9. 2021, 19:27 | Vir: STA

Mladi protestirajo, ker politične stranke ne storijo dovolj v boju proti globalnemu segrevanju

profimedia

V Nemčiji, kjer bodo v nedeljo zvezne volitve, tako kot v številnih drugih državah danes potekajo podnebni protesti. V Berlinu je večtisočglavo množico protestnikov nagovorila mlada okoljska aktivistka Greta Thunberg ter kritizirala politične stranke, ker ne storijo dovolj za boj proti globalnemu segrevanju, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Jasneje kot kdaj koli prej je, da nobena politična stranka ne dela dovolj. Vendar je še huje od tega. Niti njihove predlagane zaveze niso blizu temu, kar bi bilo potrebno za izpolnitev pariškega sporazuma o zajezitvi podnebnih sprememb," je opozorila.

"Da, glasovati moramo in vi morate glasovati. Vendar ne pozabite, da samo glasovanje ne bo dovolj. Še naprej moramo hoditi na ulice in zahtevati, da naši voditelji sprejmejo konkretne ukrepe za podnebje," je v luči nedeljskih volitev v Nemčiji poudarila Thunbergova.

Gibanje Petki za prihodnost je sporočilo, da po vsej Nemčiji danes poteka več kot 400 podnebnih protestov, med drugim tudi veliki shodi v Hamburgu, Münchnu, Kölnu in Freiburgu.

Globalni podnebni protesti so danes napovedani po vsem svetu, na vseh celinah, z izjemo Antarktike.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.