13. 11. 2019, 13:43 | Vir: STA

Močno sneženje v delih Avstrije povzroča težave

profimedia

Močno sneženje je v delih Avstrije ponoči povzročilo kar nekaj težav. V štirih zveznih državah je brez elektrike ostalo okoli 9800 gospodinjstev, z juga Solnograškega in avstrijske Koroške pa poročajo predvsem o težavah v prometu. Več ur je bil zaprt predor Katschberg, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V vzhodni Tirolski so se pod težo snega lomila drevesa, ki so poškodovala električno napeljavo in ovirala promet. Brez elektrike je ostalo okoli 2500 gospodinjstev v desetih občinah, med drugim vsa gospodinjstva v dolini Villgratental.

O izpadih elektrike so poročali še z Solnograškega, avstrijske Štajerske in avstrijske Koroške, kjer je brez elektrike ostalo več kot 4000 gospodinjstev.

Na jugu Solnograškega je sneg povzročal težave predvsem v prometu. Med drugim so podrta drevesa ovirala promet na regionalnih cestah. Na turski avtocesti pa je obtičalo več tovornjakov, kar je potem oviralo cestne službe pri čiščenju cestišča. Zaradi teh težav je bil več ur zaprt tunel Katschberg, ki pa je glede na podatke portala Asfinag ponovno odprt.

Zaradi grožnje, da bi se podprla drevesa, pa so na avstrijskem Koroškem zaprli več cest. Ponekod je obvezna uporaba verig.

V deželi je zaradi zimskih razmer ostalo zaprtih 11 šol.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.