8. 7. 2023, 17:27 | Promocijska objava

MOJSTRSKI TEČAJ KLAVIRJA ALEXANDRA GADJIEVA in KONCERTI IZBRANIH UDELEŽENCEV

Andrej Grilc

Ustanova Imago Sloveniae, Glasbena matica Furlanija Julijska Krajina in Officina MusicAttuale vabijo na Mojstrski tečaj klavirja Alexandra Gadjieva, ki bo potekal od 14. do 20. julija 2023. V duhu brezmejnosti in mednarodnega povezovanja se bo prvi del odvijal v Kulturnem domu v Gorici, drugi del pa v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Dogodek bo odprt za javnost ter za obiskovalce brezplačen. V sklopu delavnic bodo izvedeni tudi štirje nastopi udeležencev, dva v Italiji in dva Sloveniji. Ker je nabor udeležencev seminarja na najvišji kakovostni ravni, koncertni program pa bo na seminarju dodobra izpiljen, si lahko obetamo vrhunska koncertna doživetja.

Mojstrski tečaj bo vodil Alexander Gadjiev, glasbenik svetovnega slovesa z najvišjimi uvrstitvami na najuglednejših mednarodnih pianističnih tekmovanjih. Od leta 2019 je tudi mladi zvezdnik BBC-jeve nove generacije umetnikov in ambasador Evropske prestolnice kulture GO! 2025. Kot vrhunski pianist ima redko sposobnost, da ponotranji glasbene sloge različnih kultur in jih združuje v svojstven izraz, svojo edinstveno stilsko razgledanost pa bo na mojstrskem tečaju z veseljem predal udeležencem.

Poleg Alexandra bo lekcije izvajal tudi njegov oče, mednarodno priznani pedagog in izvrstni koncertni pianist Siavush Gadjiev.

Mojstrski tečaji:

Petek, 14. julij – torek, 18. julij
Kulturni dom Gorica, Gorica, Italija

Sreda, 19. julij – četrtek, 20. julij
Slovenska filharmonija, Ljubljana

Koncerti izbranih udeležencev:

Ponedeljek, 17. julij, ob 20.30 
Vinarsko posestvo Zorzettig, Cividale del Friuli, Italija

Torek, 18. julij, ob 20.30
Kulturni dom Gorica, Gorica, Italija

Sreda, 19. julij, in četrtek, 20. julij, ob 20.30 
Slovenska filharmonija, Ljubljana