28. 11. 2007, 12:09 | Vir: Playboy

Mr. B.

Srajca VERSACE, Emporium, 199 € Šal NEWYORKER, 8,95 €

Aleš Bravničar

Brane Kastelic

Njegov jutranji obred razkriva deloholika: začne v temi pred računalnikom, z dvema skodelicama črne kave (brez sladkorja) ter s škatlico nikotinskih žvečilk. Pregleduje e-pošto, brska po spletu ... in še pred zoro napiše kakšno omamno o seksu.

Kastelic je nekakšen novodobni Bocaccio, 'tamal Košiček', kot mu je nadel ime Mirko Bogataj; pisec Benčevih tekstov, bivši urednik slovenskega uredništva BBC (ki ne deluje več), dobro desetletje založnik revije Omama, erotično pero Antene, Glossa, mobilnega Planeta, avtor erotičnih romanov, dopis­nik POP TV in Dnevnika iz Velike Brtanije, komentator prvega domačega Big Brotherja, roker, družinski oče. Rad slika in fotografira. Pravi, da mu je Ljubljana ljubica, London pa žena. Čeprav se je pred sedmimi, osmimi leti vrinil še nekdo tretji: Mojacar, vas na jugu Španije, poletna rezidenca.

Prizna, da je obseden s seksom. »Zelo rad ga imam. O njem zelo rad pišem. Če bi se lahko ukvarjal samo s tem, v teoriji in praksi, bi bil najsrečnejši na svetu.« A potem bi bržkone pogrešal ono drugo obsesijo: tenis.

Trnovčan po rodu vozi kio karneval, pred hišo pa ga že leta čaka enajstletni jaguar. Soproga ga pogosto podraži, kdaj neki ga bo popravil. Ne prenese »izgub­ljanja časa, glave in denarja v orjaških nakupovalnih centrih«, ne mara srajc in kravat, a smo ga za Playboy vendarle oblekli tudi v to; metuljčke skorajda prezira.

Njegovo sidro je rutina: pred večerjo jack, po večerji pivo. Nekoč je v sobotnih dnevnikih zapisal, da poročna zaobljuba o večni zvestobi »nažene strah v kosti, srce in še kam niže celo najpogumnejšim moškim«.

Da bi ga odgnal, si želi toplega Mojacarja in nekaj milijončkov na loteriji. »Da bi delal res samo tisto, kar resnično rad počnem: se veliko več posvečal otrokom, pisal za dušo in telo (ne samo erotike), še več igral tenis in, in, vsekakor več seksal. Ne nujno vedno v tem vrstnem redu.«

Vodja projekta in stiliranje: Irena Lušičić

Tekst: Lora Power

Foto: Aleš Bravničar

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.