11. 12. 2017, 13:30 | Vir: STA

Newyorška policija aretirala osumljenca za podtaknjeno bombo pod avtobusno postajo Port Authority

Nebojša Tejić/STA

Newyorška policija je potrdila, da so aretirali za zdaj še neznano osebo, ki naj bi zgodaj zjutraj po lokalnem času podstavila eksplozivno napravo pod avtobusno postajo Port Authority blizua Times Squara, skozi katero gre na dan povprečno 225.000 ljudi. V manjši eksploziji naj bi bilo poškodovanih nekaj oseb.

Eksplozija je odjeknila okoli 13.30 po srednjeevropskem času, ko je avtobusna postaja polna ljudi, ki so na poti na delo. Policijska preiskava še poteka in postaja je zaprta, kar pomeni, da se bo delovni ponedeljek v New Yorku in New Jerseyju začel z velikimi zamudami.

Policisti na prizorišču pravijo, da je prišlo do eksplozije, najverjetneje nekje v sistemu podzemne železnice pod postajo. Aretirali so osebo, ki ni utrpela hujših poškodbo.

Poročila lokalnih medijev govorijo o morebitni drugi eksplozivni napravi in drugem napadalcu, kar je še povsem nepotrjeno. Ameriška tiskovna agencija AP navaja policijski vir, da je imela oseba eksplozivno napravo na sebi, ko jo je razneslo.

Po eksploziji je v predorih pod avtobusno postajo in na sami postaji izbruhnila panika in ljudje so množično tekli na prosto.

Postaja Port Authority je na 42. ulici med 8. in 9. avenijo in na dan gre skozi 8000 avtobusov, ki vozijo ljudi med New Yorkom in New Jerseyjem ter od tam naprej po celotnih ZDA.

Po eksploziji in evakuaciji je policija avtobusn postajo zaprla, državno podjetje z istim imenom Port Authority pa je tudi prekinilo ves promet s podzemno železnico okrog nje.

O incidentu so že obvestili guvernerja države New York Andrewa Cuoma, župana Billa DeBlasia in v Beli hiši predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.