29. 4. 2019, 17:24 | Vir: STA

Na Cipru doslej našli 4 žrtve serijskega morilca, ostale še iščejo

Profimedia

Na Cipru so danes iz jezera potegnili četrto žrtev domnevnega serijskega morilca, ki je priznal, da je v treh letih ubil sedem žensk in deklet. Domnevnega storilca, vojaškega častnika so aretirali sredi meseca, potem ko so našli prvo truplo ženske, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pred dvema tednoma so turisti odkrili prvo truplo ženske, ki ga je po močnem deževju naplavilo na površje zapuščenega rudniškega jaška. Identificirali so jo kot 38-letno Mary Rose Tiburcio s Filipinov. Policija je sprožila preiskavo in 18. aprila aretirala 35-letnega Ciprčana, ki je priznal, da je v treh letih ubil sedem tujk - pet odraslih žensk in dve deklici.

Policisti so v okviru preiskave doslej našli štiri trupla. Drugo truplo, 28-letne Filipinke so našli nekaj dni po aretaciji, do tretjega trupla, neidentificirane Azijke pa jih je privedel osumljenec.

Preiskovalci so v nedeljo na dnu onesnaženega rudniškega jezera našli četrto truplo ženske, ki je bilo v kovčku, obtoženem z betonskim blokom. Truplo jim je danes uspelo dvigniti na kopno. Poslali so ga na forenzično analizo v Nikozijo. V jezeru so sicer našli še en kovček, ki naj bi ga še danes dvignili na površje danes, tretji kovček pa še iščejo. Predvidevajo, da bodo tudi v teh kovčkih našli trupla.

Policija sicer še vedno išče truplo šestletne Filipinke, hčere ene od ubitih žensk. V povezavi z umori pa preiskujejo tudi primer od leta 2016 pogrešane Romunke in njene hčere.

Nikozija je danes na pomoč poklicala tudi britanske strokovnjake, ki bodo pomagali rešiti grozljivi primer prvega serijskega morilca na Cipru, kot so mediji imenovali umore.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.