10. 8. 2019, 12:00 | Vir: STA

Na dan prihaja, da je v škandal Epstein in zlorabo mladoletnic vpletenih več znanih imen

profimedia

Ena od domnevnih žrtev Jeffreyja Epsteina, ki je v New Yorku zaprt do sojenja zaradi spolnih odnosov z mladoletnicami, je v svoji izpovedi navedla, da je morala imeti spolne odnose tudi z drugimi znanimi osebami, med njimi z nekdanjim veleposlanikom ZDA pri ZN in nekdanjim demokratskim guvernerjem Nove Mehike Billom Richardsonom.

Virginia Giuffre trdi, da ji je Epstein skupaj z zvodnico Ghislaine Maxwell ukazal spolne odnose z Richardsonom, pa tudi z britanskim princem Andrewom, nekdanjim demokratskim senatorjem Georgem Mitchellom, finančnikom Glennom Dubinom, pokojnim znanstvenikom s Harvarda Marvinom Minskyjem in agentom za manekenke Jean-Lucom Brunelom. Noben od teh sicer ni obtožen kaznivih dejanj, prav tako ni bila proti nobenemu vložena civilna tožba.

Revija Business Insider pa poroča, da se je z Epsteinovim zasebnim letalom, znanim kot "Lolita Express" prevažal tudi Donald Trump, ki trdi, da aretiranega le bežno pozna in mu ni preveč všeč. Videoposnetek sicer kaže, kako se družita na eni od zabav v Trumpovi graščini na Floridi. Kasneje naj bi se sicer sprla zaradi nepremičninskega posla.

Sedaj pa je prišel na dan tudi seznam potnikov iz leta 1997 na "Loliti Express", na katerem je tudi Trumpovo ime skupaj z imenom finančnika Dubina in soprogo Evo. Leteli so od Palm Beacha na Floridi do Newarka v New Jerseyju.

Epstein je bil že pred desetletjem obtožen spolnih odnosov z mladoletnicami na Floridi, kjer se je zaradi dobrih zvez izvlekel z nizko kaznijo, newyorški zvezni tožilci pa so ga pred kratkim spet obtožili in grozi mu dosmrtni zapor. Epstein si lahko kazen teoretično zniža, če bo tožilcem ponudil še koga drugega. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord