27. 10. 2021, 14:00

Na Facebooku objavili fotografijo, ki je nastala TIK PREDEN je Baldwin ustrelil Hutchinsovo

profimedia

Na Facebooku je bila objavljena zadnja fotografija Halyne Hutchins na setu filma Rust, na kateri se jasno vidi, da stoji pred Alecom Baldwinom v trenutku, ko je igralec nato streljal. Hutchinsova na fotografiji nosi kapo s slušalkami, s hrbtom pa je obrnjena proti kameri. Fotografijo je na Facebooku delil električar Serge Svetnoy, ki je s Hutchins delal že nekaj filmov. Svetnoy je še povedal, da je 'bila njena kri na njegovih rokah', saj jo je držal v naročju, ko je umirala.

V objavi na Facebooku je že v nedeljo za smrt okrivil producente filma ter pozval k več pazljivosti in profesionalnosti pri tistih, ki imajo opravka z orožjem.

Okrožna tožila Carmack-Altwies je za New York Times povedala, da so na setu filma našli 'ogromno količino metkov' in da je zato nujno raziskati izvor tega streliva. Prav tako je rekla, da orožje, ki je bilo uporabljeno za snemanje filma, nikakor ni bilo zgolj 'rekvizitno' in ga zato tudi ne gre imenovati za takšnega.

Pištolo, ki jo je uporabljal Baldwin, je orožar postavil na voziček, ki je bil namenjen za poskusno snemanje, pomočnik režiserja Dave Hall pa naj bi pred snemanjem še vzel pištolo z vozička in glasno naznanil, da gre za 'hladno orožje', s čimer naj bi povedal, da je pištola varna.

Morda vas bo zanimalo tudi:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord