29. 6. 2020, 12:47 | Vir: STA

Na frankfurtskem letališču odprli center za hitro testiranje na okužbo s koronavirusom

Profimedia

Na frankfurtskem letališču so odprli center za hitro testiranje na okužbo z novim koronavirusom. S tem želijo potnikom omogočiti, da se z opravljenim testom v državi pristanka izognejo karanteni.

Center je vzpostavilo biotehnološko podjetje Centogene v sodelovanju z upravljalcem frankfurtskega letališča Fraport in letalskim prevoznikom Lufthansa. Deloval bo predvidoma do konca julija 2021, trenutna kapaciteta je okoli 300 testov na uro.

Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP standardni test stane 59 evrov, rezultate pa lahko testirani pričakuje v šestih do osmih urah. Za 139 evrov pa lahko potniki izberejo hitri test, ki bo rezultat podal v dveh do treh urah.

Po navedbah podjetja naj bi testni center omogočil ponovni zagon mednarodnih potovanj. V številnih državah morajo namreč potniki trenutno v karanteno ali tja sploh ne smejo potovati, če nimajo največ 72 ur starega negativnega testa na covid-19.

"Z našim partnerstvom z Lufthanso in našim medicinskim partnerjem Dr. Bauer Laboratoriums lahko zagotovimo hitro, natančno in na obeh koncih zavarovano rešitev, ki varno odpira zračno potovanje in še dodatno podpira vračanje v novo normalnost v naših družbah in gospodarstvih," je dejal Volkmar Weckesser iz Centogeneja.

Potniki na frankfurtskem letališču lahko test opravijo dan pred odhodom ali na dan samega odhoda, če gre za nujen primer. Rezultate prejmejo prek zavarovane digitalne platforme, so pa ti vezani na njihovo letalsko vozovnico, kar zagotavlja zeleno luč za potnike ob pristanku v državah z omejitvami. Še dodatno se lahko potniki odločijo za storitev potrditve identifikacije.

"Z odprtjem testnega centra svojim gostom nudimo udobno možnost, da se pri letih v tujino ali pristanku v Nemčiji testirajo in tako izognejo karanteni," je poudaril prvi mož Lufthanse Björn Becker.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord