2. 9. 2018, 07:59 | Vir: STA

Na Gorenjskem v nesreči umrla ena oseba

profimedia
Na Gorenjskem v nesreči umrla ena oseba (foto: profimedia)

Danes ob 4.43 se je na avtocesti Radovljica-Lesce prevrnilo kombinirano vozilo. V nesreči je ena oseba izgubila življenje, poroča spletna stran uprave za zaščito in reševanje.

Posredovali so gasilci JZ GRS Kranj ter GARS Jesenice, ki so kraj zavarovali, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu treh poškodovanih oseb, s tehničnim posegom rešili preminulo osebo, odklopili akumulator, očistili cesto ter nudili razsvetljavo policiji, je še zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 121 prometnih nesreč, v kateri je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami in ena s hudimi, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Poleg tega so policisti obravnavali še 86 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 58-krat posredovali na javnih krajih in 28-krat v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli dve vozili. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so petim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 17 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesnih poškodb, pet groženj, štiri nasilja v družini, tri drzne tatvine, dva ropa in eno ponarejanje listin.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.