18. 8. 2020, 15:50 | Vir: STA

Na Hrvaškem 199 novih okužb in največ aktivnih od začetka epidemije

Shutterstock

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 199 novih okužb z novim koronavirusom, je sporočil nacionalni štab civilne zaščite. Aktivnih okužb v državi pa je 1371, kar je največ od začetka epidemije.

Doslej so največje število aktivnih okužb zabeležili 14. aprila, ko jih je bilo 1258, poroča hrvaški portal index.hr.

V bolnišnicah je 120 bolnikov, od katerih jih je 11 na ventilatorjih, so sporočili iz nacionalnega štaba.

V zadnjih 24 urah so izvedli 1824 testov, skupno 140.471. Doslej so na Hrvaškem potrdili 6855 primerov okužbe z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 166 ljudi.

Po podatkih županijskih štabov civilne zaščite so največ primerov okužbe potrdili v Splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 39. Sledi Zagreb z 32 okužbami. Okoli 20 so jih potrdili v Slavoniji. V Zadrski županiji so potrdili sedem novih okužb, sedem so jih potrdili tudi v Istrski županiji, navaja index.hr.

Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Hrvaški minister za znanost in izobraževanje Radovan Fuchs pa je v danes objavljenem pogovoru za Jutarnji list napovedal, da se bo šolski pouk na Hrvaškem začel 7. septembra. Ali se bodo osnovnošolci in srednješolci vrnili v šolske klopi ali pa bodo kombinirali klasičen pouk in pouk na daljavo, pa bo znano šele 31. avgusta, navaja časnik, saj mora delovna skupina vse podrobnosti še dodelati.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.