26. 7. 2020, 14:41 | Vir: STA

Na Hrvaškem 65 novih okužb, od tega deset primerov v Istri

profimedia

V hrvaški Istri so v zadnjih 24 urah zabeležili deset novih primerov koronavirusa, pri čemer je sedem oseb že bilo v samoizolaciji, dva pa sta bila bližnji stik pozitivne osebe, je danes sporočil istrski štab civilne zaščite.
 

Za eno osebo epidemiološka obdelava še poteka, je sporočil poveljnik istrske civilne zaščite Dino Kozlevac. Poudaril je, da gre v vseh primerih za znane kontakte.

Po neuradnih podatkih so štiri osebe s področja Labina, po dve pa iz Umaga, Buzeta in Pulja.

V Istri je trenutno okuženih 126 oseb, od tega jih je 25 hospitaliziranih v Pulju. 316 ljudi je v samoizolaciji.

Kozlevac je danes vse prebivalce Istre in turiste pozval k previdnosti in odgovornemu obnašanju ter spoštovanju sprejetih ukrepov.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina iz sremsko-vukovarske županije danes poročajo o 15 novih okužbah, prav tako iz Zagreba. V osiješko-baranjski županiji je na novo zbolela ena oseba.

Hrvaške oblasti so ob 14. uri sporočile, da so v preteklih 24 urah ob 1489 opravljenih testih v celotni državi zabeležili 65 primerov okužb, tri osebe so umrle. Na Hrvaškem imajo po podatkih civilne zaščite trenutno 855 aktivno okuženih, 142 se jih zdravi v bolnišnicah, devet jih je na ventilatorju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.