17. 8. 2020, 15:34 | Vir: STA

Na Hrvaškem 85 novih okužb z novim koronavirusom

Shutterstock
Na Hrvaškem 85 novih okužb z novim koronavirusom (foto: Shutterstock)

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah po opravljenih 990 testih potrdili 85 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil nacionalni štab civilne zaščite.

V državi imajo trenutno aktivnih 1236 primerov okužbe, v bolnišnicah pa se zdravi 126 bolnikov s covidom-19. Enajst pacientov je na ventilatorjih, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po podatkih županijskih štabov civilne zaščite so v zadnjih 24 urah v Zagrebu potrdili 45 novih primerov okužbe, v splitsko-dalmatinski županiji pa 27, od tega deset v Makarski in osem v Splitu. Štiri nove okužbe so potrdili v zadrski županiji, en primer pa v Istrski županiji, navaja Hina.

Vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (Hzjz) Krunoslav Capak je sicer še pred objavo podatkov za državo danes ocenil, da bo število novih okužb manjše od sto. Pri tem je priznal, da so čez vikend izvedli manj testiranj in da bodo "videli, kakšne bodo številke jutri".

Rast števila okužb na Hrvaškem sredi turistične sezone sicer odpira vse več vprašanj o tem, kakšne ukrepe za omejitev širjenja virusa bo sprejela vlada v Zagrebu.

V državi so doslej potrdili 6656 okužb, izvedli pa 138.647 testov. Umrlo je 166 bolnikov s covidom-19.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.