11. 1. 2020, 06:00 | Vir: STA

Na Hrvaškem je požar v domu za starejše terjal več življenj

Hina/STA

V domu za starejše v kraju Andraševac pri Oroslavju na severozahodu Hrvaške je danes zjutraj izbruhnil požar, ki je terjal tudi smrtne žrtve. Točno število mrtvih uradno še ni znano, so pa požar že pogasili. Po neuradnih navedbah je umrlo šest ljudi.

Požar je izbruhnil okoli 5. ure. Kot je za hrvaško tiskovno agencijo Hina povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policijske uprave Zoran Lončar, so "po prvih informacijah" smrtne žrtve, a bo njihovo število lahko potrjeno šele po zaključku ogleda kraja dogodka.

Gasilci po njegovih besedah delajo vse, kar je v njihovi moči, da bi omogočili vstop na pogorišče. "Požar je pogašen, še vedno pa se dela na ohladitvi objekta, da bi lahko policisti vstopili vanj, potrdili točno število smrtnih žrtev, opravili ogled in ugotovili vzrok požara," je povedal.

Po neuradnem poročanju lokalnih medijev, ki se sklicujejo na vire znotraj doma Zelena oaza v hrvaškem Zagorju, je v požaru umrlo šest oseb. Da so našli šest trupel, je po navedbah portala Index.hr potrdil novinarjem na kraju dogodka tudi predstavnik gasilcev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.