23. 7. 2020, 15:13 | Vir: STA

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili 104 okužbe

Profimedia
Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili 104 okužbe (foto: Profimedia)

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu zabeležili 104 okužbe z novim koronavirusom, za covidom-19 so umrli trije ljudje, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Tudi danes je največ na novo okuženih na skrajnem vzhodu države, v vukovarsko-sremski županiji, kjer so od srede zabeležili 27 novih primerov.

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili nekaj manj novih primerov kot dan prej, ko so objavili podatke o 108 na novo okuženih.

V nacionalnem štabu civilne zaščite so danes še potrdili, da imajo trenutno 1112 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 132 ljudi, med njimi je sedem oseb priključenih na ventilatorje, so še sporočili.

Veliko novih primerov okužbe z novim koronavirusom že dva tedna beležijo v vukovarsko-sremski županiji, pri čemer je bila eno od žarišč velika poroka v vasi Ivankovo.

Poleg 27 novookuženih v tej slavonski županiji so največ novih okužb v preteklih 24 urah potrdili na območju Zagreba, kjer so zabeležili 13 novookuženih. Sledi istrska županija, v kateri je bilo od srede še 11 okuženih, kažejo poročila županijskih štabov civilne zaščite.

V ostalih hrvaških obalnih županijah je bilo devet okužb. Še 19 primerov so prijavili v drugih hrvaških županijah, s tem da v petih niso imeli novih primerov okužb.

Skupni podatki za celotno državo se sicer ne ujemajo vedno s podatki posameznih županijskih štabov zaradi različnega časa objave podatkov nekaterih štabov.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem zabeležili prvi primer okužbe, so potrdili skupno 4634 okužb z novim koronavirusom. Okrevalo je 3394 ljudi. Covidu-19 je doslej podleglo 128 ljudi. Doslej so opravili več kot 108.200 testov, v preteklih 24 urah pa 1417.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.