24. 12. 2019, 18:04 | Vir: STA

Na Hrvaškem tatovi ukradli darila za revne otroke

profimedia

Otroci iz najbolj revnih družin z območja hrvaškega kraja Glina bodo najverjetneje ostali brez daril, ki jih je ta božič za njih zbirala dobrodelna organizacija Ljudje za ljudi. Tatovi so namreč v noči na danes vdrli v skladišče in ukradli večino daril, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Prostovoljci so bili zjutraj negativno presenečeni, ko so se znašli pred vdrtimi vrati skladišča društva, je za Hino danes dejala podžupanja Gline in pobudnica projekta Branka Bakšić.

Na enem od kupov v skladišču je bilo 56 daril za otroke, ki so jih pripravili prostovoljci iz Koprivnice, na vsakem pa je že bilo ime malčka, ki bi se te praznike razveselil presenečenja.

Tatovi so ukradli več kot polovico otroških paketov, manjkajo pa tudi humanitarni paketi s hrano in zaloge, ki so jih želeli podariti družinam v stiski.

Tiskovna predstavnica policije Maja Blažević je potrdila, da so neznanci vlomili v društvene prostore in odtujili več božičnih humanitarnih paketov in daril za otroke. Društvo ocenjuje nastalo škodo na okoli 5000 kun (okoli 670 evrov).

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.