22. 8. 2020, 15:36 | Vir: STA

Na Hrvaškem vnovič rekordno število okužb - tokrat 306

profimedia

Na Hrvaškem danes četrti dan zapored poročajo o rekordnem številu dnevnih okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so jih potrdili 306, od tega znova največ v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 92. Zaradi covida-19 je umrl še en bolnik.

Po podatkih nacionalnega štaba civilne zaščite je v državi trenutno aktivnih primerov okužbe 2052. V bolnišnicah je 143 bolnikov, med njimi 12 na ventilatorjih, poroča hrvaški portal index.hr. V zadnjem dnevu so opravili 2574 testov.

Doslej so v državi potrdili skupno 7900 primerov okužbe, 170 bolnikov pa je zaradi covida-19 umrlo.

Po podatkih županijskih štabov civilne zaščite so največ okužb v zadnjem dnevu znova potrdili v splitsko-dalmatinski županiji, in sicer pri 83 osebah z območja županije in pri devetih tujcih. Od kod so tujci, hrvaški mediji ne poročajo. Sledi Zagreb z 58 novimi okužbami.

V istrski županiji so v zadnjem dnevu potrdili sedem novih okužb, v šibensko-kninski 14, v zadrski 19, v dubrovniško-neretvanski pa 13. V varaždinski županiji so potrdili 15 novih primerov okužbe, navaja index.hr.

Nacionalni štab je na predlog lokalnih štabov na območju splitsko-dalmatinske županije danes napovedal nove ukrepe za zajezitev širjenja okužb, ki bodo veljali od ponedeljka in sicer za 14 dni. Na porokah bo lahko največ 50 ljudi, ostala zasebna praznovanja pa bodo lahko potekala samo v krogu družine z največ 20 ljudmi. V barih in lokalih bodo lahko goste stregli samo na odprtih prostorih, kot so terase. Na pogrebih bo lahko največ 50 ljudi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.