8. 5. 2019, 10:35 | Vir: STA

Na Japonskem avto trčil v skupino malčkov; umrla dva dvoletnika

profimedia

Na zahodu Japonske je danes voznica avtomobila trčil v gručo malčkov in pri tem ubila dva dvoletnika, dečka in deklico, 11 otrok je poškodovanih, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila policija.

Po navedbah policije je avtomobil v mestu Otsu zapeljal na pločnik potem, ko je zadel v drugo večje vozilo, ki je zavijalo v križišču.

"Manjše vozilo je trčilo v skupino 13 predšolskih otrok in treh vzgojiteljic, ki je hodila po pločniku," je v sporočilu za javnost navedla policija. Dodali so, da so aretirali voznici obeh vozil, stari 52 in 62 let.

Neimenovani tiskovni predstavnik policije je dodal, da je bilo v skupini več ranjenih, ostalih podrobnosti pa ni imel, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa je skupina otrok in vzgojiteljic stala pred semaforjem in čakala, da bodo prečkali cesto, ko je vanje trčil avtomobil.

V podjetju, ki vodi vrtec, so se na nesrečo že odzvali in na Facebooku objavili, da so zelo pretreseni in zgroženi nad grozljivo nesrečo. "Zelo nam je žal ob misli na prihodnost otrok, ki sta preminula," so zapisali.

Na Japonskem vzgojiteljice pogosto odpeljejo otroke v bližnje parke, kjer se otroci igrajo, ali na kratke sprehode v bližini vrtca.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.