25. 2. 2020, 11:48 | Vir: STA

Na Japonskem pri 112 letih umrl uradno najstarejši moški na svetu

profimedia

Na Japonskem je pri 112 letih umrl najstarejši moški na svetu, so danes sporočile japonske oblasti. Naziv najstarejšega moškega je Chitetsu Watanabe sicer uradno prejel pred dvema tednoma, poročajo tuje tiskovne agencije.
Watanabe se je rodil 5. marca 1907 v mestu Niigata, severno od Tokia. Umrl je v nedeljo v domu za ostarele v isti prefekturi.

Potrdilo o njegovi dolgoživosti in naziv najstarejšega moškega so mu pri Guinnessovi knjigi rekordov podelili pred dvema tednoma.

Watanabe je dejal, da je skrivnost dolgega življenja, da se ne jeziš in vedno nosiš na obrazu nasmeh. Priznal je tudi, da je bil sladkosned in se vedno rad posladkal s pudingi in sladoledi.

Japonec je bil eden od osmih otrok, imel pa je pet svojih otrok, 12 vnukov, 16 pravnukov in enega prapravnuka. Med drugim je med drugo svetovno vojno služil tudi v vojski, kasneje pa delal pri kmetijski upravi v domači prefekturi Niigata.

Do pozne starosti je skrbel za svoj vrt ter še do lanskega leta redno telovadil in reševal matematične naloge.

Najstarejši moški na Japonskem je sedaj Issaku Tomoe, ki je star 110 let. Zaenkrat ni jasno, ali je tudi najstarejši moški na svetu. Japonska ima sicer tudi najstarejšega človeka na svetu, to je 117 let stara Kane Tanaka.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.