27. 1. 2021, 10:27 | Vir: STA

Na Kitajskem leto dni zapora za žensko, ki je skrivala simptome koronavirusa

Profimedia
Na Kitajskem leto dni zapora za žensko, ki je skrivala simptome koronavirusa (foto: Profimedia)

Sodišče na Kitajskem je obsodilo na leto dni zapora žensko, ki je pred vkrcanjem na letalo skrivala simptome okužbe z novim koronavirusom.

Ženska je vzela zdravilo za zniževanje telesne temperature, preden se je marca lani vkrcala na letalo iz ZDA na Kitajsko. 37-letnica je simptome razkrila šele, potem ko je pristala v Pekingu in je bila pozneje pozitivna na testiranju na novi koronavirus. V karanteno je moralo 63 ljudi, ki so bili v tesnem stiku z njo.

Njena dejanja predstavljajo kršitev kitajskih pravil proti širjenju novega koronavirusa in predstavljajo resno tveganje za širjenje virusa, se glede na poročanje časnika Global Times glasi sodba sodišča v Pekingu. Zaradi kaznivega dejanja oviranja preprečevanja nalezljivih bolezni je bila obsojena na leto dni zapora in še leto dni pogojne zaporne kazni.

Kitajska ima izjemno ostre ukrepe za zajezitev pandemije. Novo odkriti primeri so povezani z množičnim testiranjem, nad prebivalci se izvaja strog nadzor.

Država, kjer se je širjenje koronavirusa pravzaprav začelo, ima sedaj razmere pretežno pod nadzorom. Danes so denimo v celotni državi odkrili 75 novih primerov okužbe, še piše dpa.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.