28. 2. 2020, 11:45 | Vir: STA

Na križarki MSC Meraviglia suma na okužbo s koronovirusom niso potrdili

profimedia

Na veliki križarki MSC Meraviglia, ki se je ustavila na mehiškem otoku Cozumel zaradi suma okužbe z novim koronavirusom, je tudi deset Slovencev, je danes na Twitterju sporočilo zunanje ministrstvo. Z vsemi so v stiku, po zadnjih informacijah pa okužba s koronavirusom na ladji ni potrjena. Ladja že nadaljuje pot, so dodali.

Na ladji je okoli 6000 potnikov in članov posadke. Na križarki so se za testiranje za koronavirusom odločili, ko je eden od članov posadke zbolel z gripi podobnimi simptomi. Kot je zdaj sporočil MZZ, naj bi test pri tem članu posadke potrdil prisotnost virusa gripe, ne pa novega koronavirusa.

Podobne simptome kaže še ena deklica, pri kateri pa prav tako test ni pokazal prisotnosti koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Guverner mehiške zvezne države Quintana Roo Carlos Joaquin je sicer ob izdaji dovoljenja, da se ladja lahko zasidra na otoku Conzumel, ki je del te zvezne države na vzhodu Mehike, odredil tudi, da se ne sme izkrcati nihče, dokler ne bodo testiranja potrdila, da na ladji ni koronavirusa sars-cov-2.

Vendarle pa se očitno niso odločili za testiranje vseh ljudi na krovu ladje, ampak le tistih, ki so kazali znake okužbe. Kot je za STA potrdilo zunanje ministrstvo, ladja zdaj že nadaljuje pot.

Novi koronavirus je doslej po vsem svetu zahteval že več kot 2800 življenj, z njim pa se je okužilo več kot 80.000 ljudi. Zaenkrat je Brazilija edina država v Latinski Ameriki, v kateri so potrdili okužbo s tem koronavirusom, ki se je prvič pojavil decembra lani v kitajskem mestu Vuhan. So ga pa zabeležili tudi v ZDA in Kanadi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.