9. 5. 2019, 11:17 | Vir: STA

Na letališču v Frankfurtu zaradi drona začasno ustavili promet

profimedia
Na letališču v Frankfurtu zaradi drona začasno ustavili promet (foto: profimedia)

Na frankfurtskem letališču so davi zaradi drona za skoraj eno uro zaustavili ves letalski promet, kar pa se na tem letališču ni zgodilo prvič. Policija dogodek še preiskuje, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Nad južnim delom letališča so zgodaj davi opazili dron, zaradi česar so ustavili vzletanje in pristajanje letal. Vendar pa so ob 8.15 po približno eni uri na najbolj prometnem letališču v Evropi znova sprostili promet.

Gre za zadnjega v vrsti incidentov, v katerih so morali zaradi drona na frankfurtskem letališču ustaviti promet. Marca so bili vzleti in pristanki prepovedani približno pol ure. Odpovedati so morali 60 poletov, več kot 1400 pa jih je imelo zamudo.

Lani so v Nemčiji vse skupaj zabeležili 158 primerov, ko je bil zaradi brezpilotnih letalnikov moten letalski promet. To je približno 80 odstotkov več kot leta 2017.

Nemčija sicer ni edina država, ki se sooča s temi težavami. Londonsko letališče Gatwick je bilo tako decembra lani zaradi drona zaprto tri dni, prizadetih pa je bilo več deset tisoč potnikov. Britanska vlada je marca letos zato prepovedala letenje dronov na območju petih kilometrov od britanskih letališč.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.