16. 6. 2020, 08:00 | Vir: STA

Na Majorki prve nemške turiste pozdravili z aplavzom

Profimedia

Na španskem otoku Majorka so bili tako navdušeni nad prvimi nemškimi turisti, da so jih ob prihodu pozdravili kar z aplavzom. Na ta balearski otok je iz Düsseldorfa pripotovalo 189 nemških turistov.

Politiki, hotelsko osebje in mimoidoči so prvim nemškim turistom zaploskali, ko so izstopili z avtobusov, s katerimi so se pripeljali z letališča.

"Danes prvič vidimo luč na koncu tunela," je povedala predsednica Balearskih otokov Francina Armengol. Dodala je, da je turizem ključen za ekonomsko blaginjo regije.

Nemški turist Georg Käsbach je bil ob prihodu navdušen. "Pet mesecev smo čakali, da smo lahko prišli, in zdaj smo izjemno veseli," je povedal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa.

Gre za poseben projekt, ki so ga regionalne oblasti dorekle z nemškim turističnim operaterjem Tui in omogoča nemškim turistom potovanje na balearske otoke Majorka, Ibiza, Menorca in Formentera. Vse skupaj naj bi na te otoke v prihodnjih dneh prispelo skoraj 11.000 turistov iz Nemčije.

To je pomemben test za španski turistični sektor, ki predstavlja okoli 12 odstotkov bruto domačega proizvoda. Še vedno veljajo stroge zdravstvene smernice, turistom bodo ob prihodu izmerili temperaturo, so poudarili.

Majorka je med Nemci ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij. Lani jih je tam dopustovalo okoli 4,5 milijona.

Španija velja za eno najhuje prizadetih držav v pandemiji covida-19. Razmere so se tam umirile, v večjem delu države so močno zrahljali tudi že ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Meje za državljane držav Evropske unije bodo odprli prihodnjih ponedeljek, za Portugalce pa šele 1. julija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord