A.B. | 24. 12. 2021, 08:25

Na meji s Hrvaško daljši prometni zastoji

Prometno-informacijski center

Pred nami je praznično obdobje, marsikdo pa že odšteva minute, preden se odpravi na čezmejni zimski oddih. V duhu božično-novoletnih praznikov se promet že zgoščuje, o zastojih pa poročajo tudi na meji z našo južno sosedo Hrvaško. 

Ta konec tedna lahko pričakujemo podaljšane čakalne dobe tako za vstop kot izstop iz Slovenije. O daljših prometnih konicah že poročajo z mejnih prehodov Obrežje, Gruškovje, Slovenska vas in Metlika, približno dva kilometra daljši zastoj pa je trenutno na avtocesti pred prehodom Šentilj v smeri iz Avstrije proti Sloveniji. 

Na mejnem prehodu Obrežje je tako za izstop iz države potrebno čakati približno uro in pol, na Gruškovju je predvidena čakalna doba za izstop iz države med eno in dvema urama, na prehodu Metlika in Slovenska vas pa 30 minut. 

Po podatkih prometno-informacijskega centra je vse do konca leta predviden zgoščen promet v okolici nakupovalnih središč, opozarjajo pa tudi na zimske razmere, ki so na relaciji Kranjska Gora - Vršič - Bovec, zato je prelaz Vršič prevozen samo za osebna vozila. 

Na primorski cesti je zaprt priključek Črni Kal v obe smeri, najvišja izmerjena burja pa je v tem trenutku na območju Vitovlje in sicer 11km/h. Zaradi megle, ki ponekod po Sloveniji otežuje vidljivost, svetujejo večjo previdnost in upoštevanje varnostne razdalje. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ