7. 1. 2022, 15:25 | Vir: STA

Na območju Celja in Prebolda dva poskusa uboja z nožem

Daniel Novakovič/STA

V Celju so izsledili in odvzeli prostost 37-letnemu moškemu, osumljenemu poskusa umora, ki so ga danes ponoči obravnavali v Celju, so pravkar sporočili s Policijske uprave Celje. Policisti so bili o nasilnem dogodku, ki so ga sprva obravnavali kot poskus uboja, obveščeni okoli 3. ure. Moški je zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval.
 

"Osumljenec je prišel pred stanovanjski blok oškodovanke, jo tam pričakal in jo najmanj enkrat zabodel z nožem. Takoj po dejanju je s kraja pobegnil," je danes povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk.

Dejanja je osumljen 37-letni moški, doma z območja Laškega. "Ugotovljeno je bilo, da sta oškodovanka in osumljeni v preteklosti živela v partnerski zvezi," je dodal. Poškodovano 45-letnico zdravijo v celjski bolnišnici in je izven življenjske nevarnosti.

Celjski policisti so bili v četrtek okoli 21. ure obveščeni tudi o poskusu uboja v Preboldu, kjer je zaenkrat še neznani storilec zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval.

"Do dejanja je prišlo v stanovanju večstanovanjske zgradbe, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih družilo več moških, starih med 24 in 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je nato prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih z ostrim predmetom, najverjetneje nožem, zabodel v nogo 44-letnega oškodovanca in ga hudo poškodoval," je v današnji izjavi za medije povedal Turk.

Reševalno vozilo je poškodovanega odpeljalo v celjsko bolnišnico in zadnje ugotovitve kažejo, da ni v življenjski nevarnosti.

Policisti so v zvezi s tem dogodkom ponoči odvzeli prostost štirim osebam, ki jih sumijo storitve kaznivega dejanja poskusa uboja oziroma sodelovanja pri tem dejanju. "Vlogo posameznih udeležencev v dejanju še preiskujemo," je pojasnil vodja celjskih kriminalistov.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec