10. 11. 2020, 09:05 | Vir: STA

22-letnik z Janč naj bi tri družinske člane umoril z nožem in strelnim orožjem, nato si je sodil še sam

Nebojša Tejić/STA
22-letnik z Janč naj bi tri družinske člane umoril z nožem in strelnim orožjem, nato si je sodil še sam (foto: Nebojša Tejić/STA)

Policisti na območju Janč obravnavajo smrt štirih ljudi. Po prvih podatkih je 22-letnik s hladnim in strelnim orožjem tako hudo poškodoval tri ožje sorodnike, stare 26, 56 in 60 let, da so na kraju umrli. Po intervenciji in vstopu v objekt so policisti poleg pokojnih na kraju našli še mrtvega osumljenca, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot je v izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski, so obvestilo o dogodku prejeli v ponedeljek okoli 21. ure, ko je na regijski center za obveščanje poklicala 26-letnica in naznanila nasilno vedenje brata. Čez nekaj minut je na številko 113 poklical tudi sam 22-letnik in povedal, da je umoril družino in da je oborožen.

Na kraj dogajanja so bili napoteni policisti, aktivirani so bili tudi policisti specialne enote policije. Vstopili so v objekt, v katerem so našli trupla 26-letnice, 56-letnice in 60-letnika, ki so bili poškodovani s hladnim orožjem, predvidevajo da z nožem, in strelnim orožjem. Našli so tudi truplo 22-letnika, ki je po do zdaj zbranih podatkih naredil samomor z ustrelitvijo. Šlo naj bi za legalno strelno orožje, ki ga je imel v lasti 60-letnik.

Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležili dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. Kriminalistična preiskava sicer še vedno poteka. "Zbiramo obvestila, opravili smo ogleda kraja dejanja, predvsem pa želimo ugotoviti motiv," je dejal Zrinski. 22-letnik po njegovih besedah do zdaj sicer še ni bil obravnavan za kazniva dejanja, prav tako na policiji nimajo podatkov, da bi imeli znotraj družine kakšen spor.

Po besedah Zrinskega v času epidemije koronavirusa na policiji ne opažajo večjih odstopanj pri tovrstnem družinskem nasilju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.