21. 5. 2019, 14:02 | Vir: STA

Na otoku se vrstijo napadi z mlečnim napitkom, tokrat ga je dobil Nigel Farage!

profimedia

Britanskega evroposlanca in vodjo nove stranke Brexit Nigela Faragea je med kampanjo za evropske volitve v ponedeljek nek moški polil z mlečnim napitkom. Politik, ki velja za enega najglasnejših zagovornikov izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, je napad pripisal radikalnim borcem za obstoj v povezavi.

Ko se je Farage v okviru volilne kampanje v ponedeljek sprehajal po mestu Newcastle-upon-Tyne na severovzhodu Anglije, je pred njega stopil moški in ga polil z mlečnim napitkom.

Moškega je zgrabil politikov varnostnik in ga predal policistom, fotografije in posnetki politega Faragea pa so hitro zakrožili po spletu. "Žal so se nekateri zagovorniki obstoja v Evropski uniji radikalizirali do te mere, da je normalna volilna kampanja postala nemogoča," je kasneje v odzivu tvitnil evroposlanec.

V zadnjih dneh sicer z Otoka poročajo o več napadih z mlečnimi napitki na zagovornike brexita. Med drugim so tako že štirikrat polili desničarskega aktivista Carla Benjamina, ki na evropskih volitvah kandidira za stranko Ukip.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec