20. 5. 2019, 06:59 | Vir: STA

Na severu Brazilije krvav pokol v lokalu

Profimedia

Sedem zamaskiranih moških je v nedeljo popoldne v nekem baru v mestu Belem na severu Brazilije ubilo najmanj enajst ljudi.

Vstopili so v bar, streljali na ljudi, nato pa zbežali s tremi avtomobili in motorjem, s katerimi so prišli, je sporočila policija. Ena žrtev je huje ranjena, poročajo tuje tiskovne agencije. Enega od napadalcev, ki je ranjen, je po poročanju medijev policija prijela.

Motiv napada v tem največjem mestu v zvezni državi Para še ni znan. Večina žrtev je bila po podatkih lokalnih oblasti ustreljena v glavo. Ubitih je bilo šest žensk in pet moških.

Bar naj bi bil po poročanju medijev povezan s trgovino z mamili. Marca so v četrt Guama, kjer se je zgodil pokol, in še šest sosesk napotili 200 zveznih policistov za okrepitve boja proti kriminalu.

Število umorov v Braziliji je leta 2017 doseglo rekordno raven s 64.000 umori. Brazilski predsednik Jair Bolsonaro pa je nedavno podpisal odlok, s katerim je omilil omejitve na uvoz strelnega orožja in dovolil, da ljudje nosijo več streliva.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.