11. 6. 2020, 14:11 | Vir: STA

Na Slovaškem v napadu z nožem ubit en človek

Profimedia

Moški z nožem je na osnovni šoli v osrednjem delu Slovaške napadel več ljudi. Pri tem je enega človeka ubil, več drugih, vključno z dvema otrokoma, je bilo ranjenih. Storilec je bil 22-letni nekdanji učenec te šole, ki ga je policija v posredovanju ubila s streli. Njegov motiv zaenkrat ni znan.

Napad se je zgodil v majhnem mestu Vrutky, približno 180 kilometrov severno od Bratislave in v bližini meje s Češko. Po navedbah policije je moški vstopil v poslopje šole, tako da je razbil steklena vrata. Osebje ga je poskušalo ustaviti, nakar je uporabil nož, ki ga je prinesel s sabo.

Z njim je smrtno ranil namestnika ravnatelja in še enega uslužbenca šole, nato pa v notranjosti šole huje ranil učiteljico in še dva otroka. Zatem je poskusil pobegniti, pri čemer se je za njim podal policist. Napadalec se je hotel braniti z nožem, nakar ga je policija ustrelila.

Na prizorišče napada sta se že kmalu med drugim odpravila prvi mož slovaške policije Milan Lucansky in notranji minister Roman Mikulec. Slovaški premier Igor Matovič je ob robu srečanja premierjev višegrajskih držav v Pragi izrazil sožalje družini smrtne žrtve, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.