3. 4. 2021, 15:38 | Vir: STA

Na Tajvanu žalujejo za žrtvami železniške nesreče, upravnik gradbišča se je čustveno zlomil

profimedia

Dan po najhujši železniški nesreči v zadnjih 70 letih, v kateri je umrlo najmanj 50 ljudi, na Tajvanu žalujejo za žrtvami. Zastave so spuščene na pol droga, nadaljuje pa se preiskava vzroka nesreče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
 

Po prvotnih podatkih naj bi v nesreči umrlo najmanj 51 ljudi, a so v petek zvečer oblasti to številko popravile na 50. Poškodovanih je najmanj 178 ljudi.

Nesreča se je zgodila v petek okoli 9.30 po krajevnem času (ob 3.30 po srednjeevropskem času) blizu obalnega mesta Hualien. Vlak s 492 potniki je tik pred predorom trčil v tovorno vozilo, ki je na železniške tire pred tem zdrsnilo z gradbišča nad progo, in se iztiril.

Po poročanju tajvanske državne tiskovne agencije CNA je tožilec v Hualienu zaprosil za nalog za prijetje upravnika gradbišča, saj naj ta ne bi pravilno zategnil zavor na vozilu. Zaslišanje je potekalo v petek zvečer, a so ga prekinili, saj se je upravnik gradbišča čustveno zlomil. Po plačilu varščine so ga danes izpustili na prostost, a ne sme zapustiti države.

Namestnik ministra za promet in zveze Wang Kwo-tsai je medtem dejal, da na gradbišču ni bilo varnostne ograje, kar da je v nasprotju s predpisi.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel